Nieuws

Nieuwe zonnepanelen

Bekina blijft investeren. Zowel in, rond als op ons bedrijfsgebouw. In onze verdere weg naar duurzamer ondernemen is groene energie een belangrijke factor. Vandaar dat wij dit jaar investeerden in de renovatie van ons dak en nieuwe zonnepanelen.

Eerst werd het dakoppervlak gerenoveerd met extra isolatie en een witte roofing. Deze witte, goed geïsoleerde daken houden de warmte buiten waardoor we minder koeling moeten voorzien voor de onderliggende ruimtes. Deze aanpassing zorgt voor een verschil tot 4°C in die ruimtes en draagt bij tot meer comfort op de werkplek.

Nadat het dak werd gerenoveerd, werden er maar liefst 1674 zonnepanelen geplaatst op de daken van Bekina Boots en Bekina Compounds. Dat is goed voor samen 850.000 kWh/jaar, wat vergelijkbaar is met het verbruik van 240 gezinnen. Dankzij deze installatie zullen wij als bedrijf ongeveer 26% van ons eigen verbruik zelf opwekken. Deze 26% is cumulatief met de zonnepanelen die al eerder op de daken van Bekina Indurub geplaatst werden.

Hiervoor werken wij samen met Scholt en ExtraPower.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) waaraan we met dit duurzaam initiatief bijdragen zijn: betaalbare en duurzame energie (7) en klimaatactie (13). 

Sustainable Development Goals

Op deze manier blijven wij inzetten op duurzaamheid.