Nieuws

Nieuwe bedrijfsparking

Bekina draagt innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel en dat proberen we door te trekken in alles wat we doen. Onze gloednieuwe bedrijfsparking is hier een perfect voorbeeld van. Recent vernieuwden wij onze parking en werd deze helemaal future én climate proof gemaakt.

Veiligheid boven alles

Wij willen het vrachtverkeer uit de dorpskern van Berchem halen, door hen te laten rijden langs de nieuwe vrachtwagenweg. Deze weg loopt achteraan onze gebouwen, langs de nieuwe parking. Onze parking wordt daarnaast voorzien van wandel- en oversteekzones, goede signalisatie en belichting alsook groene bufferstroken die de fietser en wandelaar afschermen.

Meer comfort

De nieuwe parking omvat een capaciteitsuitbreiding met meer dan 15 nieuwe plaatsen. Daarnaast bereiden we ons voor op het toekomstig elektrisch rijden en verhogen we de laadcapaciteit naar 20 en op termijn zelfs naar 40 laadpalen. Voor de fietsers voorzien we een extra fietsenstalling en voor de motorrijders een aparte parkeerplaats. In de groene zone achteraan de parking voorzien we een nieuwe picknickzone.

Vergroening

De parking bevat minder asfalt dan voorheen, we hebben ontharding voorzien van diverse delen om meer neerslag te laten infiltreren. De vergroeningslijn wordt verder doorgetrokken. Er werden schaduwbomen geplaatst en we werken aan extra waterbuffering en biodiversiteitsstroken. Deze vergroening zal zorgen voor een koelere parking zone in de zomer en koelere lucht rond de fabriek. Kortom: klimaat adaptatie, klaar voor de toekomst.