News

Maak kennis met Vicky Van Elst - Quality Supervisor bij Bekina Boots

Vandaag zetten wij Vicky Van Elst, Quality Supervisor bij Bekina Boots in de kijker. Zij is deel van de Bekina familie sinds januari 2019. Ontdek hier onder andere wat haar functie omvat, een project waar ze met trots op terugkijkt en wat Bekina volgens haar uniek maakt. 

Kun je ons wat meer vertellen over jouw job binnen Bekina?

Vijf jaar geleden ben ik gestart bij Bekina als Lab Assistant, waarbij ik insta voor de kwaliteit van onze Bekina Boots laarzen en de inkomende goederen. Recent is mijn functie overgeschakeld naar Quality Supervisor: een meer organisatorische en leidinggevende rol waarbij ik de hulp krijg van mijn assistent-laborant Maxime. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de kalibratie van de meettoestellen en het vernieuwen van de certificaten voor Bekina Boots. 

Onze Bekina laarzen worden getest op visuele controles maar ook op fysische controles zoals densiteit, hardheid, flex life, trek- & scheurtesten. De veiligheidstop moet voldoen aan de verschillende normen en worden bijvoorbeeld gecontroleerd op een valtest en compressie. Ook in de inpak worden nog finale controles uitgevoerd. 

Wat is tot nu toe jouw leukste ervaring hier?

Wat mij vooral opvalt bij Bekina is de collegialiteit, iedereen helpt elkaar zoals een familie waar iedereen zijn deel doet en elkaar steunt. Dat maakt dat de dagelijkse samenwerking vlot en aangenaam verloopt. 

Waarom koos je om hier te werken?

De jobinhoud sprak me enorm aan. Bij mijn vorige werkgever werkte ik als R&D-medewerkster en daar miste ik het contact met de werkvloer en de kwaliteitscontrole. Bij Bekina kan ik beide jobs combineren.

Vick Van Elst at the lab
“Bij Bekina zijn we net zoals een familie: waar iedereen zijn deel doet, elkaar helpt en steunt.”

- Vicky Van Elst, Quality Supervisor Bekina Boots

Kan je een voorbeeld geven van een project of prestatie waarop je trots bent?

Onze laarzen worden niet enkel getest in het labo maar ook door een testpanel van professionals uit verschillende sectoren, waaronder boeren. Wij controleren de laarzen na de testperiode en gaan aan de slag met hun feedback. Ik wou de controles die wij hierbij doen, graag uitbreiden tot meer technische testen naast enkel visueel te inspecteren. Zo controleer ik in detail of de veiligheidslaarzen nog aan de normen voldoen na de testperiode. 

Een belangrijk aspect van dit onderzoek was bijvoorbeeld wat er gebeurde met de RFID-tags na gebruik, zo kunnen we deze technologie nog verbeteren. De geïntegreerde RFID-tag in de laarzen is een unieke identificatie die ons in staat stelt om de laarzen te volgen en te analyseren vanaf de productie tot aan de eindklant, wat zorgt voor een verbeterde kwaliteitscontrole. Sinds kort worden verder alle randmaterialen digitaal getraceerd als een soort batchcontrole, waardoor we met meer zekerheid kunnen weten welke grondstof in welk laars gebruikt wordt.

Wat vind je het leukste aan jouw job?

De diversiteit. Er zit veel afwisseling in mijn takenpakket. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen en zaken waar we samen een oplossing voor moeten zoeken. Daarbij is er vaak een wisselwerking met de andere collega’s in het labo.

Wat maakt Bekina uniek als werkgever? En zou je het aan andere aanbevelen om hier te werken?

Bekina geeft gemotiveerde werknemers de kans om te groeien. Ik heb hier al veel kansen gekregen om bij te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er wordt niet alleen gekeken naar wat je al kan, maar we worden ook uitgedaagd om onszelf telkens te overtreffen. Op deze manier groei je zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Wil je nog iets met ons delen?

Ik ben soms wat onzeker maar ik ben toch erg trots en dankbaar op wat ik al bereikt heb bij Bekina, in de afgelopen vijf jaar.

Wil jij graag net als Vicky deel uitmaken van de Bekina familie? Neem dan een kijkje op de jobpagina van Bekina en wie weet maken wij binnenkort wel kennis!